Oblivion: Better Music System

BetterMusicSystemというMODがReleaseされていたので、Downloadして使ってみた。

RequirementとしてOBSE 0017a or later、そしてEnhanced Music & Control v0.72BSoundCommands v4.0が必要。

FEATURES:
– fading between tracks, music types, playlists
– resume of normal music after combat
– battle music fades out SLOWLY after combat
– music fading out while sneaking
– custom pause after each track (that ends after a given time, on a shortcut press, on music type change)
– custom playlist at home, in taverns, churches, temples, mages guild and fighters guild houses…
– custom playlists at night

enhanced combat detection:
– battle music won’t warn you about enemies that you can’t see yet unless you get hit.
– combat is detected if player is not fighting and a battle is happening near (companions fighting…)
– battle music will end when you THINK combat is over. again the battle music won’t warn you anymore about further enemies waiting for you in the dark and you will never know if the battle is really over! Muhahaargh!
– short delay after combat before battle music slowly fades out while some adrenaline hearbeat and breath sounds calm down… (depending on combat duration. short combat = short fade out, no heartbeat)
– rats (and very weak enemies) don’t trigger battle music at all, unless they hit the player or the player has low health. more then 3 rats will trigger combat music though.
– silence after combat (few seconds) before happy explore flute music restarts

HostileなMOBが視界に入ってからしかBattle Musicを流さないとか、基本的なところはImmersive Combat Musicなんかと一緒だけど、夜にだけ流れるPlay Listが作れるとか、あるいはそれぞれのTrackの終わりはFadeするようになるとか、こちらのほうが機能が豊富。これは良いなと思ったのは、Sneak Modeに入ると流れているTrackがFadeしてSneak Mode中は音楽無しになる。

Combat Detectionに透明なCreatureをPlayerにFollowさせていたりするので、時々UnconsciouになったとかMessageが流れたりするのがちょっと気になるところか。

さて、Play Listをとか思ったんだけど、残念ながらInterior/Exteriorを切り替えてExteriorで流れているTrackがFadeして…というTimingでCTDが頻発するようになってしまったので我が家では使えていない。とりあえずこれを外すとCTDは起きないので、Timing的にも、原因はこのMODにあるのは間違いないところ。ただ、このMODのやろうとしていることがCTDを引き起こすから、このMOD自体の問題かどうかは不明。Sound Blaster Audigyがお亡くなりになってから、e-mu 0202を使っているので、e-muのDriverの問題…というのも考えられるわけで。

と思ったらVer 1.2にUpdateしていたので、とりあえず後で試してみよう。

広告

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中